Birthe's Madside

 

Abrikosfromage
6 personer
  • 125 g tørrede abrikoser
  • 2 dl lunken vand
  • 100 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 5 blade husblas
  • 4 dl syrnet fløde
  • Pynt:
  • flødeskum af 1½ dl piskefløde
  • strimlede abrikoser

Tag 3-4 abrikoser fra til pynt og sæt resten i blød i vand natten over i en gryde og bring det i kog sammen med sukkeret. Lad det koge kraftigt i 2-3 minutter. Hak de udblødte abrikoser let med en stor kniv og vend dem i abrikossiruppen. Oisk abrikossiruppen sammen med æggeblommerne til massen er let og luftig. Udblød husblasen i koldt vand i 2-3 minutter. Vrid vandet af og smelt den ved at overhælde den med 2-3 spsk spilkogende vand. Rør det i æggemassen på en gang. Rør den syrnede fløde i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i til slut. Sæt fromagen i skefulde på et fad. Pynt med flødeskum og drys med de strimlede abrikoser.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside