Birthe's Madside

 

Bagte ferskner med myntecreme
4 personer
  • 4 pæne modne ferskner eller nektariner
  • saft af 1 citron
  • 75 g flormelis
  • 1 knivspids kanel
  • Creme:
  • 2½ dl piskeløde
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 50 g sukker
  • 1 spsk orangelikør

Kom ferskner i kogende vand i ½ minut, skyl dem og træk skindet af. Kalver ferskner, tag stenene ud og læg dem i en skål med citronsaft, flormelis og kanel. Lad dem marinere i ½ time, Fordel fersknerne på 4 stykker bagepapir. Buk kanterne lidt op og hæld den overskydende marinade ved. Luk pakkerne og sæt dem i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader. Hak ca. halvdelen af myntebladene. Pisk fløden godt og vel halvstiv med sukker og likør og vend mynten i. Åbn pakkerne og kom lidt mynte ved fersknerne. Server myntecreme til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside