Birthe's Madside

 

Banansoufflé
6 personer
  • 300 g banankød fra modne bananer
  • saften fra ½ citron
  • 2 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • 60 g lyst rørsukker
  • 5 cl brun rom
  • kornene fra 1/3 vanillestang
  • smør og sukker til formene
  • flormelis
  1. Smør seks individuelle porcelænsforme med smør. Hæld lidt sukker i formene. Drej dem rundt så sukkeret sidder fast indvendigt i formene. Hæld overskydende sukker tilbage hvor det kom fra.
  2. Blend bananerne med det meste af citronsaften, rom og æggeblommer. Kom mosen i en rummelig skål. Kom vanilliemarven i sukkeret. Hæld æggehviderne og et par dråber citronsaft i en skål og pisk til massen antager form som bløde toppe. Hæld vanillesukkeret og resten af citronsaften i, lidt efter lidt, mens du stadig pisker, til massen er så fast at den ikke glider i skålen når du langsomt vender bunden i vejret på den.
  3. Rør en fjerdedel af hviderne i bananmosen. Vend resten forsigt i, så massen bliver homogen, uden at luften slås ud. Hæld banansouffléen i de klargjorte forme, kør en finger rundt langs kanten så mas-sen soufflémassen skubbes ind mod midten. Glat massen lidt ud og bag dem straks 15-20 i en 175 grader varm ovn. Sigt evt. flormelis over souffléerne. Server med f.eks. ananas-kokos-sauce.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside