Birthe's Madside

 

Blondekager med pistacier
8 personer
  • 150 g smør
  • 1 dl mørk sirup
  • 100 g sukker
  • 75 g mandler
  • 25 g pistacienødder
  • skallen af 1 limefrugt
  • 100 g hvedemel

Smelt smørret og tilsæt sirup, sukker, de hakkede, usmuttede mandler og pistacienødder, der er hakket fint. Rør det sammen og lad det koge igennem. Tag gryden fra blusset og rør den fintsnittede limeskal i sammen med melet. Lad dejen køle af. (Kan laves flere dage i forvejen og opbevares koldt dækket med film). Bag dejen på en bageplade belagt med bagepapir. Lav stykker på størrelse med en valnød og klem dem flade. Sørg for, at der er god afstand, da de løber ud og bliver dobbelt så store. Bag kagerne på næstnederste rille i ovnen ved 200C i 4-6 min. til de er gyldne. Lad dem stå i 1/2 min., inden de løsnes fra pladen. Hæng dem over et kosteskaft, så de bliver krumme i faconen.

Server til Abrikossorbet.

Kilde: Ude og Hjemme, nr 46 1995.

 

 

Birthe's Madside