Birthe's Madside

 

Bradepandetærte
Bagning, Desserter - Personer: 20
  • Mørdej:
  • 300 g Margarine
  • 450 g Hvedemel
  • 6 spsk Sukker
  • 2 Æg
  • Creme:
  • 3 Æg
  • 3 spsk Sukker
  • 2½ spsk Maizena
  • ½ l Mælk
  • 1/4 l Piskefløde
  • ca. 1,25 kg frugt - henkogt, frosset eller frisk

Margarinen smuldres i melet. Sukker og æg tilsættes og dejen æltes let sammen. Dejen hviler koldt i en time eller længere.

Creme: Æg, sukker, maizena og mælk piskes sammen i en gryde og varmes op til kogepunktet under piskning. Cremen afkøles, fløden piskes og vendes i. Dejen udrulles og en bradepande (30 x 40 cm) beklædes hermed. (Det er nemmest at dele dejen i to stykker og lade dem overlappe lidt på midten). bunden prikkes med en gaffel.

Bagetid: 15-20 min. ved 200 gr.

Bunden afkøles og fyldes med cremen. Frugterne skæres i passende stykker og lægges ned i cremen.

Tærten serveres i bradepanden. (Kan også overtrækkes med gele).

Kilde: Annelise Nielsen, 24 Oct 93

 

 

Birthe's Madside