Birthe's Madside

 

Cappucino-mousse
4 personer
  • 2½ dl sødmælk
  • ½ flækket stang vanille
  • 1 knsp kanel
  • 1 knsp stødt muskat
  • 3 blade husblas
  • 2 breve espresso-kaffe
  • 2 æggeblommer, vægtklasse 2
  • 1 dl sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • Pynt:
  • 4-6 spsk groftrevet/høvlet mørk chokolade
  • evt. lidt mynteblade

Læg husblasen i blød i rigeligt koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps. Kog mælk, vanille, kanel og muskat i 5 minutter, fjern vanillen. Tilsæt espresso-kaffepulver. Vrid husblasen op af vandet og kom den i gryden. Pisk lidt efter lidt godt halvdelen af mælkeblandingen i skålen med æggesnaps. Kom blandingen tilbage i gryden og lad cremen varme igennem og tykne let under omhyggelig omrøring med en grydeske - men uden at koge. Hæld cremen i en skål og lad den køle af, til den begynder at stivne. Stil evt. skålen i en balje med vand og isklumper eller et fryseelement. Eller stil den i køleskabet. Rør i den af og til. Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme. Fordel moussen i 4 portionsglas eller kom den i en skål. Der bliver ca. ¾ liter. Stil moussen tildækket i køleskab til servering. Drys med chokolade og pynt evt. med mynteblade.

 

 

Birthe's Madside