Birthe's Madside

 

Chokoladefondue
4 personer
  • Fondue:

  • 200-400 g mørk chokolade i plade

  • 2 spsk Grand Marnier eller cognac

  • Frugter m.v.:

  • Forskellig slags frugt som jordbær, ananas, appelsin, banan, vindruer o.l.

  • Desuden:

  • valnødder

  • marcipan

  • små marengs eller sandkage

Chokoladen brækkes i stykker og smeltes i en tykbundet gryde. Tilsæt Grand Marnier eller cognac og chokoladen hældes over i fonduegryden. Lad chokoladen snurre til den er tyk og blank. Frugterne skæres i mindre stykker og dryppes godt af, før de anrettes i små skåle. Sandkage og marcipan skæres i terninger og valnødderne halveres.

Servering: Frugter m.v. dyppes i den varme chokolade. Flødeskum af 2 dl piskefløde kan serveres til.

Kilde: Hans-Henrik Topp

 

 

Birthe's Madside