Birthe's Madside

 

Chokoladeis
Is, spiritus, chokolade 6 personer
  • 100 g overtrækschokolade
  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk floursukker
  • 2 æggehvider
  • ½ l piskefløde
  • 2 tsk finthakket, syltet ingefær
  • 2 spsk cognac
  • Tilbehør:
  • flødeskum og syltet ingefær i skiver

Smelt chokoladden i en skål i vandbad. Pisk æggeblommer og halvdelen af floursukkeret til en luftig "æggesnaps". Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten af floursukkeret og pisk igen, til æggehviderne bliver seje. Pisk fløden stiv. Vend smeltet chokolade, ingefær og cognac i "æggesnapsen". Vend først flødeskum og derefter æggehviderne i. Hæld ismassen i en form ( ca. 2 liter ) og dæk den med alufolie. Frys isen i ca. 8 timer. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Ved serveringen: vend isen ud på et fad eller anret den i portionsglas.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside