Birthe's Madside

 

Chokolademarquise
6 personer
  • 250 g mørk, bitter chokolde af god kvalitet
  • 175 g smør
  • 4 æg
  • 4 spsk sukker
  • 50 g smuttede hakkede mandler

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål over vandbad. Afkøl chokoladen lidt. Smelt smørret i en gryde og tag gryden fra varmen. Del æggene. Pisk blommerne med sukkeret. Rør chokoladen og det smeltede smør i æggeblommerne. Pisk hviderne stive og vend dem i med let hånd sammen med mandlerne. Kom blandingen i en form på 1½ liter. Sæt den i køleskabet til næste dag. Vend forsigtigt marquisen ud på et fad. Pynt evt. med lidt flødeskum og lidt kandiseret violer. Flødeskum tilsat lidt vanille kan serveres til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside