Birthe's Madside

 

Chokolademousse med Cointreau
6 personer
  • 175 g mørk chokolade
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 4 æg
  • 15 g smør
  • 1 spsk Cointreau
  • 3 spsk sukker
  • Tilbehør:
  • vanilleis
  • appelsinsauce
  • ristede mandelflager

Chokoladen skæres i mindre stykker og smeltes sammen med appelsinsaft i en gryde. Koges igennem til den begynder at blive tykkere i konsistens. Gryden tages af varmen og æggeblommerne piskes i i en ad gangen. Smør og Cointreau piskes i. Stilles til afkøling til den er lunken. Æggehviderne piskes lige netop stive, sukker tilsættes under piskning indtil konsistensen er marengslignende. Æggehviderne vendes i den let afkølede chokolademasse og hældes op i en skål. Stilles i køleskabet i 6 timer.

Servering: Ved anretningen hældes først lidt appelsinsauce på en tallerken, herpå anrettes chokolademousse med vanilleis og drysses med mandelflager.

 

 

Birthe's Madside