Birthe's Madside

 

Chokoladerisrand
4 personer
  • 100 g ris
  • 6 dl mælk
  • ½ tsk vanillesukker
  • 150 g sukker
  • 200 g chokolade, mørk
  • 50 g smør
  • 5 blade husblas
  • 2 dl piskefløde

Risene koges i rigeligt vand i 15 min.. Løber af i sigte og skylles. Mælk, sukker, chokolade, vanillesukker og smør lunes til alt er smeltet. Risene tilsættes. Simrer ganske svagt, til risene har opsugt væden, ca 30 min. Husblas blødes op i koldt vand og røres i de varme ris. Lad det afkøle noget. Fløden piskes til skum og vendes i risene. Blandingen kommes i en rand eller form, smurt med lidt olie eller drysset med lidt sukker. Sættes i køleskabet i nogle timer. Vendes ud og serveres, pyntet med tunde appelsinstrimler.

 

 

Birthe's Madside