Birthe's Madside

 

Citronpie med marengs
Desserter, Bagning, Æg, Citrus - Personer: 1
  • 1 Portion mørdej med sukker
  • Fyld:
  • 5 Æg
  • 100 g Sukker
  • 125 g Blødt smør
  • 1 ts Maizena, stor
  • 2 Citroner, saften af
  • 1 Citron, fintreven skal af
  • Låg:
  • 5 Æggehvider
  • 150 g Sukker

Pisk æggene skummende med sukkeret. Pisk det bløde smør i. Tilsæt maizena, den revne citronskal og citronsaften. Beklæd en 30 cm tærteform med mørdejen. Hæld fyldet i og lad det bage ca. 20 min. Pisk imens 4 æggehvider stive, tilsæt sukkeret og den sidste æggehvide, pisk færdigt og bred det ud over tærten. Lad det bage til marengsen er hævet og let gylden ~ det tager ca. 15 min.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

 

 

Birthe's Madside