Birthe's Madside

 

Creme Brulée 2
  • 4 hele æg
  • 75 g sukker
  • korn af ½ bourbon vanillestang
  • ¼ liter piskefløde
  • ¼ liter sødmælk
  • sukker, evt. rå rørsukker

Pisk æg, sukker og vanille godt sammen. Giv piskefløde og mælk et opkog og pisk blandingen i æggemassen. Sigt cremen over i ovnfaste ramekiner (portionsskåle) og bag dem i vandbad i ovnen ved 125-135 grader C, 35-40 minutter i varmluftsovn, eller ved 140-150 grader C, 40-45 minutter i almindelig ovn. Afkøl og stil cremen koldt.

Ved serveringen drysses et tykt lag sukker over cremen, og ramekinerne sættes i et fad med knust is og under ovnens grillelement til sukkeret er karemeliseret - og desserten serveres med det samme.

 

 

Birthe's Madside