Birthe's Madside

 

Crepes Suzetté 2
Desserter - Personer: 4
  • 4 Æg
  • 65 g Hvedemel (ca. 1 dl)
  • 2 dl Piskefløde
  • 1 dl Vand
  • 1 Citron, reven skal af
  • 100 g Smeltet smør
  • Sauce:
  • 100 g Smør
  • 80 g Flormelis ( 1½ dl)
  • 3 tb Citronsaft
  • 1 1/4 dl Appelsinsaft
  • Tilbehør:
  • 50 g Hakkede, smuttede mandler
  • 1/4 l Piskefløde

Portionen giver 16 pandekager. Alle ingredienserne røres sammen og dejen bages på en lille, tør pande. De foldes sammen 2 gange. Pandekagerne kan bages i god tid før serveringen. Inde ved bordet eller umidelbart før serveringen laves saucen i serveringspanden: Smørret smeltes, flormelis og frugtsaft tilsættes og det hele koges ind til en tyk sauce. Pandekagerne varmes heri, og drysses til sidst med hakkede mandler. Har man lyst, kan saucen gøres ekstra god ved at komme 2 spsk. likør eller cognac i lige før serveringen. Serveres i panden med flødeskum til.

Kilde: "Det bedste fra Karolines Køkken". Stine Hansen, 06 Sep 93

 

 

Birthe's Madside