Birthe's Madside

 

Dessertkage med rabarbermarengs
5-6 personer
  • Dej af:
  • 175 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 spsk vanillesukker
  • 3 æggeblommer
  • 250 g mel
  • 2½ tsk bagepulver
  • 5 spsk mælk
  • Rabarbermarengs:
  • 3 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 100 g grofthakkede nøddekerner
  • 600 g tynde rabarber
  • 2½ dl piskefløde

Smør, sukker, vanillesukker og æggeblommer røres godt. Mel blandet med bagepulver røres forsigtigt i sammen med mælken. Dejen kommes i en godt smurt lille bradepande (24 x 30) og glattes ud. Æggehviderne piskes stive, og sukkeret piskes i lidt ad gangen, og blandingen piskes helt stiv. Rabarberne skylles og tørres, og snittes i ca. 1 cm store stykker. Disse vendes forsigtigt i marengsen sammen med nøddekernerne. Marengsen fordeles over dejen, og kagen bages ca. 45 min. ved 200 grader.

Servering: Lun med iskold flødeskum eller cremefraiche eller is.

Kilde: Århus Stiftstidendes madtillæg

Jytte Nielsen

 

 

Birthe's Madside