Birthe's Madside

 

Dildpandekage med rodfrugter
8 personer
  • 120 g mel
  • 3 dl mælk
  • 1 bundt dild
  • 200 g gulerødder
  • 200 g kartofler
  • 2½ dl vand
  • 30 g margarine
  • 1½ dl fløde
  • salt
  • 150 g reven ost
  • 2 æg
  • 1 spsk olie
  • Fyld:
  • 200 g pastinak
  • 150 g selleri
  • stuvning
  • 3 spsk mel
  • grøntsagsvand
  • peber

Mel salt olie og æg piskes sammen og mælken tilsættes lidt efter lidt. Dejen stilles i køleskabet i ca. 2 timer. Dilden hakkes og tilsættes dejen. Hvis dejen er for tyk spædes den med lidt mælk. Pandekagerne bages. Grøntsagerne renses og skæres i små tern, koges i letsaltet vand til de er knapt møre(lidt bid). Fløden tilsættes, og koges op. Smør og mel røres til en smørbolle. Smørbollen tilsættes stuvningen. Stuvningen fordeles på pandekagerne, som rulles sammen og ligges i et ovnfast fad. den revne ost drysses over og pandekagerne gratineres i ovnen ved 200gr. i 10 minutter.

 

 

Birthe's Madside