Birthe's Madside

 

Æblefromage
  • 1 lagkagebund
  • ½ liter piskefløde
  • 4 blade udblødt husblas
  • 1 dl Calvados
  • evt. lidt florsukker og citron
  • Æblemos:
  • 4 stk Cox Orange æbler
  • 100 g stødt melis
  • 1 stang vanille
  • 1 dl vand
  • Karamelsauce:
  • 150 g stødt melis
  • ½ liter piskefløde
  • Æblefileter:
  • 1 Cox Orange æble
  • 1 dl vand
  • 100 g stødt melis
  • saft fra 1 citron
  • 1 stænk Calvados

Udstik lagekagebunden i runde bunde, som passer til protionsformene, resten skæres i små firkanter og stænkes ganske let med Calvados. Æblestykkerne koges med vand, sukker og vanille. Blendes, sigtes og afkøles ganske let. Fløden piskes let. Den udblødte husblas smeltes direkte i den stadigt godt lune æblemos (45 grader). Til sidst tilsættes calvadosen. Smag evt. til med lidt florsukker og citron. 1/3 af flødeskummet vendes i æblemosen. Herefter kommes æbleblandingen op i resten af den kolde flødeskum. Fromagen fyldes i portionsforme, men kun ½ op. Her i midten lægges en skefuld stænkede lagkagebunde i tern, og der fyldes nu helt op med fromage. Til sidst lægges den runde bund ovenpå. Sættes koldt til næste dag.

Karamelsauce: Sukkeret smeltes i en gryde, til det begynder at ryge ganske lidt. Gryden fjernes fra blusset. Det halve af fløden hældes på, og der røres godt. Kom det sidste fløde i og rør et par minutter. Stilles i køleskabet og sigtes inden brug.

Æblefileter: Æblet skæres i tynde fileter og lægges i en skål med kold lage over.

Servering: De nu helt kolde fromager slås ud af formen, efter de er dyppet i varmt vand. Æblebådene tørres ganske let i et rent stykke og stikkes ind i siden af fromagen. Det hele sættes i midten af et væld af Troldegrene, modelleret af chokolade.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside