Birthe's Madside

 

Æbler i hvidvinsgelé
4 personer
  • 4 æbler
  • ca. ½ l sød hvidvin
  • 2 skiver citron
  • lidt vanillesukker
  • 1 dl vand
  • 1 pakke husblas
  • 2½ dl piskefløde
  • lidt frosne hindbær

Æblerne skrælles og halveres, kernehuset fjernes. Vand, hvidvin, citronskiver og vanillesukker sættes over at koge, og heri kommes de halve æbler, som koges meget langsomt, til de er møre. Æblerne tages op og lægges i en passende skål. Hvidvinslagen sigtes, og heri smeltes den udvandede husblas (beregn 7 blade husblas pr. ½ l lage). Lagen hældes over æblerne og det afkøles. Desserten serveres kold med flødeskum blandet med hindbærpuré.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside