Birthe's Madside

 

Ferskner i kanel

Tilberedningstid: 20 minutter

  • 1 stor dåse ferskner, 825 g
  • 1 dl sukker
  • 2 kanelstænger
  • 2½ dl sød hvidvin
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1-2 spsk orangelikør
  • kanel til drys
  • frisk mynte
  • ristede mandelflager til pynt

Hæld ferskner i en sigte og lad dem dryppe fri for væde. Hæld vin, sukker og kanelstang i en gryde og lad det få et opkog. Tag gryden fra varmen og tilsæt vanillesukker og orangelikør. Læg fersknerne i lagen og lad dem afkæle. Ved servering fordeles ferskner i 4 portionsglas. Drys med stødt kanel og ristede mandelflager og læg en frisk myntekvist ved.Mandlerne ristes gyldne på tør pande og drysses over. Kan serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside