Birthe's Madside

 

Ferskner med toscadej
Dessert, frugt 1 person
  • 1 ds ferskner, evt. 1 lille dåse abrikoser
  • Toscadej:
  • 75 g smuttede og hakkede mandler
  • 75 g sukker
  • 75 g smør
  • 2 spsk kaffefløde
  • 1½ spsk mel
  • Tilbehør:
  • Is eller flødeskum

Frugterne hældes over i en sigte, så alt saften sies fra. Frugterne lægges i smurt ildfast fad med den runde side opad. Til toscadejen kommes alle ingredienserne i en gryde. Massen må ikke koge. Når den er grødagtig fordeles den over frugterne. Desserten bages midt i ovnen ved 225°c i 8-10 minutter. Serveres lun med is eller flødeskum.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin, 26. Mar. 96.

Martin Koch Villefrance, 10/4-96.

 

 

Birthe's Madside