Birthe's Madside

 

Flamberede bananer
Desserter 4 personer
  • 4 bananer
  • 50 g smør
  • 50 g smuttede, flækkede mandler
  • 3 tsk revet appelsinskal
  • ½ dl appelsinsaft
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1½ spsk citronskal
  • 2 spsk sukker
  • ½ dl cognac eller rom
  • 1/4 l piskefløde

Skræl bananerne og del dem på langs. Lad smørret gyldne i en pande og rist bananerne 2-3 min på hver side. Drys mandler over bananerne. Bland skal og saft af appelsin og citron med sukker. Hæld blandingen over bananerne og lad retten småsnurre ved svag varme, 2-3 min. Varm cognac/rom op. Hæld den over bananerne og flamber ved serveringen. Serveres med flødeskum.

Kilde: Karolines Køkken 2

Henrik Holten 15/10 1995)

 

 

Birthe's Madside