Birthe's Madside

 

Flamberede bananer som i Caribien
Desserter 4 personer
  • 4 velmodnede bananer
  • 75 g smør
  • 2 spsk reven appelsinskal- usprøjte
  • 3/4 dl appelsinsaft
  • 2 spsk limejuice – kan evt. udelades
  • Kanel
  • 3 spsk tyndtflydende honning
  • 4 spsk hvid rom
  • Flødeskum - kan evt. udelades

Pil bananerne og del dem på langs. Læg dem i et ildfast fad, der er gnedet med smør. Fordel resten af smørret over bananerne. Drys reven appelsinskal og kanel over, hæld saft og juice ved og slut med honningen. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 190° og bag i et kvarter. Ved serveringen opvarmes rommen i en lille kasserolle og antændes. Øs brændende rom på hver banan og servér evt. friskpisket flødeskum til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen, 16-03-1996.

 

 

Birthe's Madside