Birthe's Madside

 

Flødefromage med appelsinsalat
Deserter - Personer: 8
  • 40 g Langkornede Ris (½ dl)
  • 2 Blade Husblas
  • 2½ dl Piskefløde
  • 1 tsk Vanilliesukker
  • 2 spsk Sukker
  • Reven skal af ½ appelsin
  • 2 spsk Appelsinsaft
  • Appelsinsalat:
  • 4 Appelsiner
  • 2 dl Vand
  • 85 g Sukker

Kog risen i 20 min. Hæld den i en sigte og skyld den under rindene koldt vand. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5-10 min. Pisk fløden stiv og vend ris, vanillie, sukker og appelsinskal i. Knug husblassen fri for væde, varm appelsinsaften i en lille gryde og smelt husblassen heri. Lad blandingen køle af og rør den i flødeskummet. Fordel fromagen i 8 små forme og stil dem i køleskabet til næste dag.

Appelsinsalat: Skræl den ene appelsin tynt, skær skrællen i strimler, og kog dem i vand og sukker nogle min. Skræl resten af appelsinerne og fjern alt det hvide, skær fileterne fri med en lille skarp kniv, læg dem i en skål og hæld den varme lage med appelsinskallerne over. Vend fromagen ud på tallerkener og server appelsinsalaten til.

Den Italienske dessertvin VINO SANTO skulle passe til denne ret.

Kilde: Henrik Nielsen, 17 Dec 93

 

 

Birthe's Madside