Birthe's Madside

 

Flødeostekage
Ost, kage, dessert 6-8 personer
  • 75 g smør
  • 150 g fuldkorns hvedekiks
  • 4 blade husblas
  • 200 g flødeost
  • 2 æg
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 tsk vanille
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk revet citronskal
  • 50 g florsukker
  • Pynt:
  • 1 glas syltede kirsebær
  • 2½ dl kirsebærsaft
  • 4 blade husblas

Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Hæld massen i en springform (20 cm i diameter). Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min. Rør flødeost sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanille, citronsaft og -skal. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen. Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til næste dag. Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand, til der er 2½ dl. Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne. Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 10/8-95.

 

 

Birthe's Madside