Birthe's Madside

 

Fløderand med appelsinsauce
  • 4 blade husblas
  • 25 g mandler
  • 4 æg
  • 2 spsk sukker
  • ½ stang vanille
  • ½ liter piskefløde
  • 4 appelsiner ( 4 dl. saft)
  • 75 g sukker
  1. Husblasen udblødes i koldt vand.
  2. Vandet trykkes af, og den smeltes i vandbad.
  3. Mandlerne smuttes og flækkes.
  4. Æggeblommer og sukker piskes.
  5. Kornene skrabes ud af vanillestang. og tilsættes.
  6. Æggehviderne piskes.
  7. Fløden piskes.
  8. Den smeltede husblas piskes i æggene.
  9. Flødeskum og hvider vendes forsigtigt i.
  10. Mandlerne lægges i en randform.
  11. Fløderanden hældes over. Den stivner i køleskab på 3 - 4 timer.
  12. Skrællen skæres tyndt af den ene appelsin og skæres i smalle strimler.
  13. Appelsinerne presses.
  14. Saft, skal og sukker kommes i en gryde.
  15. Koges ind ved jævn varme og uden låg, til saucen er jævn, næsten sirupsagtig. (15 - 20 min.)
  16. Saucen afkøles.
  17. Randen holdes i varmt vand i ca. 15 - 20 sek. og vendes ud af formen.
  18. Den kolde sauce serveres til randen.

Kan fryses.

Kilde: Jette Larsen

 

 

Birthe's Madside