Birthe's Madside

 

Frimanns appelsinsorbet
4 personer
  • 3-4 blade husblas
  • 5-8 appelsiner
  • ¼ reven citronskal
  • ½ reven appelsinskal
  • 2-300 g sukker
  • 3 citroners saft
  • 2 hårdtpiskede æggehvider
  • 3-4 blade husblas udblødes 5-10 min i vand.
  1. 5-8 appelsiner køres gennem blenderen. ¼ appelsinskal og ¼ citronskal rives og køres med i blenderen
  2. Når dette er gjort, presses al saften gennem en si - mos godt til!
  3. Husblas sættes i et kogende vandbad og opløses.
  4. En sukkerlage af ca. 2-300 gram sukker og 2-3 dl. vand varmes op til sukkeret er smeltet og så kommer du saften af 2-3 citroner i sukkerlagen, som kommes i mens blenderen kører. Stop blenderen og smag til - skal der mere sukker i eller skal der evt. mere citron i - altså smag til i forhold til sur-sød balancen.
  5. Nu hælder du så, mens blenderen kører, den smeltede husblas i. Det er vigtigt, at blenderen kører hurtigt på dette trin, da husblasen hurtigt stivner og ellers laver kedelige klumper!
  6. Blandingen hældes fra blenderen over i en skål og evt. kan man vende to hårdt piskede æggehvider forsigtigt men godt sammen med sorbeten. Æggehvider giver isen en mere blød konsistens
  7. Nu er sorbet´en klar til at komme i fryseren, hvor du skal mose, mase, knuse og røre godt i den for ca. hver 45 minutter til den er helt frosset. Først piskes med piskeris - siden med en gaffel, da den tåler større pres. Jo større portion, jo længere indfrysningstid, men regn med 3-7 timer, afhængig af fryseren.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside