Birthe's Madside

 

Friturekogte hyldeblomster i beignetdej (Dansk)
Desserter, Friture, Øl, Vin - Personer: 1
  • Friskplukkede hyldeblomster helt nyudsprungne
  • Beignetdej:
  • 500 g Hvedemel
  • 30 g Sukker
  • 10 g Salt
  • 1 Øl
  • 4 dl Lunkent vand
  • 1 dl Olie
  • 4 Æggehvider, stiftpiskede
  • 1 Æg

Dej: Rør alle ingredienserne undtagen de piskede hvider godt sammen og lad dejen hvile en time. Vend herefter de stiftpiskede hvider i dejen. Dyp nu blomsterne ned i dejen - hold i stilken og dyp, til blomsten er helt dækket - og kog dem gyldne i friture-gryden i olie. Læg blomsterne op på fedtsugende papir efterhånden som de bliver færdige. Blomsternes aromatiske duft forstærkes af at være omsluttet af dejen og varmen. Servér dem varme som dessert med et drys sigtet flormelis. Hertil kan man evt. drikke et glas kølig østrigsk eller tysk hvidvin, der er krydret med skovmærker: Tilsæt en flaske vin et par stilke skovmærker. Lad vinen stå til dagen efter, og nyd den så kølig til de sprøde hyldeblomster.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

 

 

Birthe's Madside