Birthe's Madside

 

Frugt med portvinscreme
12 personer
  • ca. 3 kg frisk frugt
  • 3 blade husblas
  • 4 æggeblommer
  • 85 g sukker
  • ½ liter sødmælk
  • 1 spsk maizena
  • 1 dl hvid portvin eller lys druesaft
  • 4-5 dl piskefløde

Vælg lidt eksotisk frugt efter hvad, der er at få. Her er der smalle skiver ananas, løsnet fra skallen, skrællede kiwi i skiver, store jordbær i skiver, halve passionsfrugter, kirsebær og litchies, hvor halvdelen af skalen pilles af. Frugten kan anrettes på fad eller asietter.

Læg husblas 5 minutter i koldt vand. Pisk æggeblommer i en kasserolle med sukker og rør mælk og maizena i. Varm op og rør til cremen småkoger, tag den fra varmen og rør afdryppet husblas og portvin eller lys frugtsaft i. Vend pisket fløde i cremen , når den er helt kold.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside