Birthe's Madside

 

Fyldte ananas
Desserter 6 personer
  • 3 friske ananas
  • 4 spsk orangelikør
  • Fromage:
  • 3 husblasblade
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk florsukker
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 1 spsk orangelikør
  • 1/4 l piskefløde
  • Pynt:
  • 1 appelsin (skallen)
  • 1 dl vand
  • 1 spsk sukker

Skær de ananaserne igennem på langs og fjern midterstrengen. Skær kødet fra skallen. Snit det i små terninger og læg det i skallerne. Fordel likør over. Fromage: læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Pisk æggeblommer og florsukker luftigt. Træk husblassen op med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblassen med appaelsinsaft og likør, og rør den i æggene. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen. Fordel den halvstive fromage over de halve ananas, som sættes koldt.

Pynt: Skær appelsinskallen i meget tynde strimler og kog dem i vand og sukker i ca. 5 min. Tag den op og lad dem tørre. Pynt med appelsinstrimlerne ved serveringen.

Kilde: Karoline Køkken 2

Henrik Holten 19/10 1995

 

 

Birthe's Madside