Birthe's Madside

 

Fyldte pandekager

Pandekagerne er fryseegnet med eller uden fyld. De kan desuden rulles om kødsovs eller pizzafyld.

  • 250 g mel
  • ½ tsk salt
  • 5 dl mælk
  • 4 æg
  • ca. 3 spsk olie
  • Fyld:
  • 500g hvidkål
  • 1 løg
  • 1 porre
  • 2-3 gulerødder
  • 2 stilke blegselleri
  • 2-3 spsk olie
  • 1 fed hvidløg (kan undlades)
  • 1½ dl tomatketchup
  • kinesisk soya
  • salt
  • peber

Bland mel med salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 minutter. Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til den første pandekage. Bag 16-18 tynde pandekager af portionen.

Fyld: Snit kålen fint. Pil og hak løget. Skær porren i ringe og riv gulerødderne groft. Skær blegselleri i smalle strimler. Varm olien og svits grønsagerne heri. Tilsæt evt. knust hvidløg og tomatketchup, og krydr med kinesisk soya, salt og peber. Lad blandingen snurre 10-15 minutter. Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad der tåler nedfrysning.

Ved servering: Sæt de frosne pandekager i en 200 grader varm ovn 25-30 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside