Birthe's Madside

 

Glaceret ananas med Gelato-is
4 personer
  • 1 stor ananas, ca. 1 kg

  • 20 g smør

  • 2 spsk sukker

  • 1½ dl appelsinsaft

  • ½ dl citronsaft

  • evt. 4 spsk marsala eller rom

  • 1 liter Gelato-is

  • Pynt:

  • revet skal fra 1 appelsin

  • evt. citronmelisse

Skær 4 tykke skiver ananas og fjern skallen. Kom smør og sukker på en pande og lad det blive til karamel. Vend ananasskiverne heri. Hæld appelsin- og citronsaft samt marsala ved og kog et par minutter. Tag ananasskiverne op og hold dem varme. Kog karamelsaucen lidt ned. Fordel ananas og karamelsauce på 4 varme tallerkener. Læg straks en kugle Gelato-is midt på hver ananas og citronmelisse. Server straks.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside