Birthe's Madside

 

Grøn moccais
  • 120 g æggeblommer
  • 125 g sukker
  • ¼ liter piskefløde
  • ¼ liter mælk
  • 20 g moccabønner
  • 1 bundt frisk pebermynte
  • 1 bundt frisk citronmelisse

Kog de hele moccabønner med 5 cl vand og lad kaffen simre i 5 min, inden bønnerne sies fra. På den måde får man den gode moccasmag frem uden at isen bliver mørk. Æg, sukker, fløde og mælk røres sammen i en gryde, der sættes over blusset. Der skal røres konstant, til massen er lige nær kogepunktet. Når den tykner, tages den af ilden og afkøles. Kaffen blandes i den afkølede creme, inden den kommes i ismaskine. Krydderurterne skylles og og blendes og tilsættes først, når isen er ved at blive fast. Krydderurterne bliver nemlig brune, hvis de kommer i inden cremen er helt afkølet.

 

 

Birthe's Madside