Birthe's Madside

 

Indbagte figner med valnøddeis
4 personer
  • Is:
  • 100 g valnødder
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • ½ spsk cacao
  • Figner:
  • 8 friske figner
  • 4 plader frossen butterdej
  • 1½ dl portvin
  • 2 spsk flormelis
  • 2 æggehvider

Valnødderne ristes på en tør pande, afkøles og hakkes fint. Æg æggeblommer og sukker piskes hvidt. Piskefløde og cacao piskes let og vendes i æggemassen sammen med valnødderne. Isen hældes i en form og stilles i fryseren et par timer.

Stilkene klippes af fignerne, og der skæres et kryds i toppen af dem. Portvinen hældes forsigtigt ned i fignerne, der stilles på køl i 1 time. Butterdejpladerne tøes op og halveres. De pakkes om fignerne, således at de fire hjørner samles på toppen af fignerne. Pakkerne pensles med æggehvide, drysses med flormelis og stilles i en 220 grader forvarmet ovn, til de er lysebrune.

Servering: Isen tages ud af fryseren ca 20 min. før servering. Inden anretning røres isen igennem. 4 af de indbagte figner halveres. På hver tallerken anretts en hel figen, 2 halve samt valnøddeis.

 

 

Birthe's Madside