Birthe's Madside

 

Isanretning med valnødder i maple

Maple er det engelske ord for ahorn, i denne opskrift hentydes der til siruppen fra ahorntræernes saft. Det er ikke en billig sirup, men det er der ikke noget at sige til, da der går ca. 40 liter ahornsaft til 1 liter sirup. Ahornen vokser vildt i Canada og det meste ahornsirup kommer derfor fra Canada. Det tilrådes at man kun bruger ægte ahornsirup i opskriften, da smagen slet ikke kan sammenlignes med almindelig sirup.

  • Maplemasse:
  • 250 gram valnøddekerner
  • 2½ dl canadisk ahornsirup
  • Vanilleis:
  • 3 æggeblommer (helst økologisk)
  • 120 ml (8 spsk) flormelis
  • 5 dl piskefløde (helst økologisk)
  • 1 stang vanille

Maplemasse: Valnøddekernerne hakkes groft og lægges i en skål, siruppen hældes over og det blandes godt, skålen dækkes til. Det stilles i køleskab for at trække i ca. 5 dage før det er klar til servering. Der omrøres et par gange om dagen i de 5 dage massen trækker smag.

Vanilleis: Den kolde piskefløde hældes i en skål og vanillestangen flækkes og kornene skrabes ned i fløden. Fløden piskes stiv, ikke stivere end at den stadig er lidt cremet. Æggeblommerne piskes mens flormelissen hældes i, det skal blive meget lysegult og luftigt. Æggemassen hældes over i flødeskummen, det blandes forsigtigt med en dejskraber til massen er helt jævn. Massen hældes i en form og formen dækkes af. Formen sættes i fryseren og står mindst 8 timer.

Servering: Isen tages ud af fryseren ca. 20 minutter før brug. To kugler is lægges i et isanretningsglas, derpå hældes 2-3 spsk maplemasse. Ovenpå det lægges en iskugle hvorpå der sprøjtes en top flødeskum, der drysses med lidt hakkede valnødder. Der pyntes med en lille paraply eller et flag og en vaffel.

Kilde: Husets Specialitet fra "Vaffelbageriet i Tivoli"
Leon Sámalsson 1997

 

 

Birthe's Madside