Birthe's Madside

 

Is (flødeis)
Is, dessert 4 personer
  • ½ l piskefløde
  • 3 æggeblommer
  • 60 g sukker (3/4 dl)
  • Korn af ½ stang vanille
  • Tilbehør:
  • Henkogte abrikoser, ananas
  • Friske kiwifrugter

Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, sukker og vanille til luftig æggesnaps. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Hæld cremen i en isform eller kageform. Dæk med tætsluttende låg eller alu-folie. Sæt cremen i dybfryser, og frys den 4-5 timer. Cremen kan også fryses i frostrummet, når det er indstillet på koldeste trin. Frysetid 5-6 timer. Skyl formen under koldt vand. Løs isen langs kanten, og vend den ud på et fad eller skiv den op med en ske.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 12/8-95.

 

 

Birthe's Madside