Birthe's Madside

 

Is i hindbærkrans
Dessert, Is - Personer: 4
  • Vanilleis:
  • 5 æggeblommer
  • 5 spsk sukker
  • korn fra 1 vanillestang
  • 5 dl piskefløde
  • Hindbær-Sauce:
  • 200 g friske hindbær
  • 2 spsk vand
  • 50 g sukker
  • saften fra ½-1 citron
  • Endvidere:
  • 200 g friske hindbær
  • 1 bundt citronmelisse
  • 1 dl creme fraiche 38%

Isen tilberedes dagen i forvejen. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukker og vanille. Vend den stiftpiskede fløde i, og frys det. Rør i ismassen med 20 min.s mellemrum den første time, inden isen fryses i den endelige form. Til hindbærsaucen blendes hindbær med sukker og vand og smages til med citron, hvorefter kernerne sies fra gennem en sigte. Anret hindbærsaucen på tallerkner. Slå saucen på plads ved at banke tallerknen let i bunden, imens den drejes, så saucen lægger sig langs kanten. Kom creme fraiche i en plastpose, og klip et lille hul i spidsen. Tegn et mønster på hindbær-cremen. Placér hindbær og citronmelisseblade. Lige inden serveringen fordeles isen på tallerknerne.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside