Birthe's Madside

 

Islagkage
8-10 personer
  • Bunde:
  • 4 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 100 g hakkede nøddekerner
  • Jordbæris:
  • 300 g frosne, optøede jordbær
  • 75 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 3 dl piskefløde
  • Pynt:
  • 2 dl piskefløde
  • jordbær

Til bundene piskes æggehviderne stive og sukkeret piskes i lidt af gangen, når hviderne er blevet helt stive. Vend nødderne i hviderne. Tegn to cirkler på bagepapir efter en springform og smør dejen ud indenfor cirklerne. Bag bundene i 30-35 minutter ved 175 grader på nederste rille. Tag forsigtigt bundene af papiret og afkøl dem på en bagerist.

Jordbæris: Mos jordbærrene med en gaffel og rør dem med sukker. Pisk æggeblommeren godt med de sidste 75 g sukker. Pisk fløden stiv. Vend flødeskum og jordbær i æggene. Læg en nøddebund i en springform og dæk den med isen. Læg den anden bund øverst. Stil desserten i fryseren i mindst 5 timer. Tag isen ud af formen og pynt med flødeskum og jordbær.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside