Birthe's Madside

 

Jordbær-fromage
4-6 personer

Arbejdstid: 40 minutter

Afkøling: 2-3 timer

Ikke fryseegnet

  • 500 g jordbær
  • 8 blade husblas
  • 4 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 2 spsk portvin kan undlades
  • 4 dl piskefløde

Skyl og nip jordbærrene. Kom dem i blenderen eller mos dem med en gaffel. Udblød husblas i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker skummende. Bland de findelte jordbær i. Knug husblasen fri for væde og smelt den over vandbad. Bland portvin i husblasen og rør den i en tynd stråle i ægge-jordbærmassen. Pisk fløden stiv. Bland forsigtigt flødeskummet i jordbærblaningen, når denne begynder at tykne. Hæld fromagen i en form og stil den koldt for at stivne. Løsn forsigtigt fromagen med en skarp kniv, hold evt. formen i varmt vand et øjeblik og vend den ud på et fad.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside