Birthe's Madside

 

Jordbær-is
1,2 liter yoghurt lavet af ren fløde
1 pund friske jordbær

Jordbærene vaskes, pilles og køres igennem saftpresseren, og saften såvel som "rest-snasket" blandes i yoghurten - eventuelt sammen med nogle groft hakkede nødder/mandler og lidt akaciehonning. Du kan også tilsætte både kokosmel og mandelmel. Hvis du har salmonella-nerver til det, kan du gøre isen endnu bedre ved at tilsætte to-tre piskede æggehvider. Det giver luft og gør isen mindre hård. Hældes i mindre containere og lægges i fryseren. Isen bliver så hård at du dårligt kan skære i den, men hvis du sørger for altid at lade den stå og tø op i godt 15-25 minutter, inder du kaster dig over den, så smager den helt perfekt, ja faktisk langt bedre end almindelig købe-is.

Kilde: Mik

 

 

Birthe's Madside