Birthe's Madside

 

Kaffeis med kaffesirup
  • 5 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • ½ dl kogende vand
  • 75 g hakket mørk chokolade
  • 5 dl piskefløde
  • Kaffesirup:
  • 2 dl vand
  • 150 g hugget sukker
  • 2 spsk pulverkaffe
  • 2 spsk kogende vand
  • Pynt:
  • chokoladekaffebønner

Pisk æggeblommer med sukker og kom det kogende vand i lidt efter lidt til massen er luftig. Kom dernæst chokoladen i. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i til sidst. Kom iscremen i en form og sæt den i fryseren.

Dernæst laves kaffesiruppen ved at vand og sukker bringes i kog, til det har konsistens som en tynd sirup. Pulverkaffen røres ud i 2 spsk kogende vand og piskes derefter ud i siruppen.

Servering: Isen serveres i portionsanretninger med kaffesiruppen over og der pyntes med chokoladekaffebønner.

 

 

Birthe's Madside