Birthe's Madside

 

Kaiserschmarrn II
4-6 personer
Kejserpandekager
  • 2 spsk. rosiner

  • 4 spsk. mørk rom

  • 5 æg

  • 3 spsk. sukker

  • 1 knsp. salt

  • 5 dl mælk

  • 1 tysk vanille

  • 2½ dl (200 g) hvedemel

  • 50 g smør

  • flormelis

Sæt rosinerne i blød i rommen i ½ time. Pisk æggeblommerne skummende med salt og sukker. Rør mælk og vanille i, kom melet i lidt ad gangen. Bland forsigtigt rosinerne i. Pisk æggehviderne helt stive (et meget lille drys salt gør det lettere). Bland dem forsigtigt i dejen, med en dejskraber. Smelt 1 spsk. smør i en pande og hæld halvdelen i, bag den ca.4 minutter, til den er lysebrun i bunden. Vend pandekagen ved hjælp af et låg og bag den på den anden side. Del den eventuelt i 6-8 dele, der lægges på et varmt fad, der stilles i ovn ved 100°. Smelt resten af smørret og på resten af dejen.

Servering: Ved serveringen drysses med flormelis (gennem fin sigte), og serveres med frugtkompot og/eller en god syltetøj.

Kilde: Østrig-Ungarnsk kogekunst, Alverdens kogekunst, Lademann 1971

 

 

Birthe's Madside