Birthe's Madside

 

Kærnemælksformage
Desserter 5 personer
  • 10 husblasblade
  • ½ l kærnemælk
  • 4 spsk florsukker
  • Korn fra en vaniliestang
  • ½ l piskefløde
  • Tilbehør:
  • Lun kirsebærsauce

Læg husblasseni blød i koldt vand i ca. 5 min. Rør kærnemælk med florsukker og vaniliekorn. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af kærnemælksblandingen, og bland derefter dette med resten af kærnemælken under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i kærnemælksblandingen, når denne begynder at stivne. Hæld fromagen i en skål og stil den koldt i nogle timer.

Kilde: Karoline Køkken 2

Henrik Holten 19/10 1995)

 

 

Birthe's Madside