Birthe's Madside

 

Kirstens blommedessert
4-6 personer
  • 1 glas (700 g) blommer eller friske blommer
  • 4 tsk maizenamel
  • Dej:
  • 4 æg
  • 1 dl sukker
  • 50 g hasselnødder
  • 4 spsk makronrasp eller 8 makroner
  • 2-2½ dl piskefløde

Blommerne (uden sten) + 2 dl saft hældes i et ovenfast fad. Maizenamel sigtes og drysses over blommerne. Fadet sættes i ovnen i 15 min. ved 225° C, når der bruges friske blommer skal fadet sættes i ovnen i 20 min ved 175° C. Æggeblommerne fra de 4 æg røres ud i 1 dl sukker, hasselnøderne hakkes og blandes i sammen med makronraspen. Heri vendes æggehvide fra de 4 æg, som er pisket stiv. Denne masse lægges over blommerne i fadet, og det hele sættes tilbage i ovnen i 30 min. ved 175° C.

Desserten serveres lun med kold flødeskum.

Kilde: Ejlif Holle Jørgensen

 

 

Birthe's Madside