Birthe's Madside

 

Kogte æbler med cremesauce
4 personer
  • 4 æbler
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • ca. 3/4 l vand
  • 2 skiver citronskiver
  • 1 glas solbærgelé
  • lidt nødder
  • Cremesauce:
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 2 dl flødeskum

Æblerne skrælles og kernehuset fjernes/udstikkes. Æblerne koges langsomt i vand med sukker, vanillesukker og citronskiver, til de er tilpas møre (ca. 8 min), men prøv med en strikkepind. Æblerne afkøles, afdryppes og fyldes herefter med solbærgelé. Maskeres (dvs. overhældes) med cremesaucen og drysses med hakkede nødder.

Cremesauce: Æggeblommer og sukker piskes hvidt med en elpisker. Heri blandes flødeskummet, der ikke må være pisket for stift.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside