Birthe's Madside

 

Kolde crepes med chokolade
Desserter - Personer: 6
  • 125 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 kvivspids salt
  • 1 spsk Nescafé
  • 1 spsk kakao
  • 2 æÆg, sammenpiskede
  • 1/4 l mælk
  • 1 spsk olie
  • Sauce:
  • 175 g hakket mørk chokolade
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk Nescafé
  • 100 g sukker
  • Fyld:
  • 1/4 l piskefløde
  • 2 spsk rom

Bland de tørre dele til dejen og pisk æggene i. Pisk mælken i lidt ad gangen og til sidst olien. Lad dejen hvile ca. ½ time. Bag pandekagerne uden ekstra fedtstof på en slip let-pande og lad dem køle af.

Sauce: Kom chokolade og 2 spsk. af vandet i en gryde og varm det op, til chokoladen er smeltet. Tilsæt sukkeret og resten af vandet og kog det ved svag varme i ca. 10 min. Pisk saucen igennem og afkøl den. Pisk fløden næsten stiv og vend rommen i. Rul pandekagerne om flødeskummet og læg dem på et fad. Hæld lidt af chokoladesaucen over lige inden serveringen, og servér resten til.

Kilde: Stine Hansen, 06 Sep 93

 

 

Birthe's Madside