Birthe's Madside

 

Kompot af svesker med mandler
4 personer

NB: Startes dagen før anvendelse.

  • 200 g svesker uden sten
  • 50 g puddersukker
  • saft af ½ citron
  • 1½ dl portvin
  • 50 g mandler
  • 1½ dl piskefløde
  • 2-3 spsk creme fraiche

Sveskerne kommes i en kasserolle med puddersukker, citronsaft, portvin og 6 spsk vand. Bringes langsomt i kog og simrer i 5-6 minutter under låg. Sættes i køleskab mindst 12 timer under låg. Omrøres en gang imellem. Mandlerne smuttes, hakkes groft med en kniv og brunes let på en tør pande. Fløden piskes til let skum og røres sammen med creme fraiche. Kompot, flødeskum og mandler arrangeres lagvis i en skål. Flødeskum øverst.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1 - A la Carte fra JydskeVestkysten

 

 

Birthe's Madside