Birthe's Madside

 

Kvarkkage
Desserter, kager 7 personer
  • 3 husblasblade
  • 200 g kvark naturel
  • 2 dl cremefraiche, 18%
  • 120 g sukker
  • 2 tsk revet citronskal
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/4 l piskefløde
  • 2 lagkagebunde
  • Florsukker til pynt

Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Rør kvark op med cremefraiche, sukker og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og kom den i kvarkblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i cremen. Anbring en lagkagebund i en springform (uden bund) på et serveringsfad og fordel kvarkcremen ovenpå- læg den anden lagkagebund ovenpå. Stil kagen koldt i nogle timer. Pynt med florsukker.

Kilde: Karoline Køkken 2

Henrik Holten 22/10 1995)

 

 

Birthe's Madside