Birthe's Madside

 

Limfjordsblinis fra Hovborg Kro
Forretter, Frokostret - Personer: 4
  • 450 g renset stenbiderrogn
  • 2 spsk salt
  • 1 dl hvidvin
  • Pandekagedej:
  • 1 dl mælk
  • 100 g boghvedemel
  • 1/4 l creme fraiche
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 50 g smør
  • Pynt:
  • creme fraiche
  • 1 skive røget laks
  • 1 hakket rødløg
  • dild

Vend stenbiderrognen med salt og hvidvin og lad den trække ca ½ time i køleskabet. Blinis: Rør mælk og mel til en jævning og rør creme fraiche, smuldret gær, salt og æggeblommer i dejen. Lad hvile ca. 15 min. Vend de stiftpiskede hvider i dejen, og til sidst det smeltede, afkølede smør. Bag ca. 10 små, tykke pandekager - evt. på en spejlægspande. Anret de varme pandekager på forvarmede frokosttallerkner, og læg 3-4 spsk. stenbiderrogn på hver. Pynt med creme fraiche, strimlet laks, rødløg og dild.

Kilde: Stine Hansen, 06 Sep 93

 

 

Birthe's Madside