Birthe's Madside

 

Majspandekager med oksekødsfyld
6 personer
  • Dej:
  • 1¼ dl hvedemel (75 g)
  • 1 dl majsmel (50 g)
  • 1 knsp salt
  • 3 dl vand
  • 15 g margarine til bagning
  • Fyld:
  • 4 skive bacon
  • 150 g hakket oksekød
  • 1 dl strimlet kinakål
  • 1 tomat
  • 50 g mellemlagret ost
  • Sauce:
  • 1 spsk hakket løg
  • 10 g margarine
  • ½ spsk mel
  • ½ dåse flåede tomater (200 g)
  • 1 tsk sød chili
  • hvidløgspulver
  • Tabascosauce

Pandekager: Mel, majsmel, salt og vand røres sammen. Dejen hviler i en halv time inden bagningen. Bages på panden i ganske lidt margarine. Der beregnes ca. 2/3 dl dej pr. pandekage. Bagetid: 2-3 minutter på hver side.

Fyld: Baconen skæres i terninger og svitses i en gryde. Kødet tilsættes og svitses med, til det har skiftet farve. Kinakålen tilsættes. Tomat og ost skæres i terninger og kommes i gryden. Fyldet varmes igennem.

Sauce: Løget skæres i terninger og svitses i margarinen. Melet drysses over. Tomater med væde tilsættes. Saucen varmes igennem og smages til med krydderierne.

Servering: Pandekagerne rulles om fyldet, og serveres med den varme sauce.

 

 

Birthe's Madside