Birthe's Madside

 

Majspandekager med rom og syltetøj
  • Dej:
  • 2½ dl mælk
  • 2½ dl vand
  • salt
  • 1 spsk sukker
  • 100 g majsmel
  • 25 g smør
  • lidt rom eller romessens
  • fedtstof til stegning
  • Tilbehør:
  • syltetøj
  • flormelis

Mælk og vand røres sammen med majsmel, salt og sukker i en gryde. Bring det i kog under omrøring og lad det koge sagte i 8 minutter, mens der røres af og til. Tag gryden af og rør smørret i, tilsæt rom. Bred den grødagtige dej ud på et stykke bagepapir, den skal være ½ cm tyk. Lad den køle af. Stik dejen ud med en rund udstikker eller skær dem i firkanter. Steg stykkerne gyldne i smør på en pande. Server dem nystegte sammen med syltetøj og flormelis. De kan bages i forvejen, dækkes med folie og varmes 10 minutter i ovnen ved 200 grader.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside